Kaarsen uit Indonesië
Bij de productie van de kaarsen werken vooral vrouwen. Sukarmi is een van hen en maakt al een aantal jaar met veel plezier kaarsen. Haar man werkt als boer in Oost Java Indonesië. Dat is een onzeker bestaan. Door het maken van kaarsen is haar gezin niet meer afhankelijk van wat het land opbrengt. Sukarmi kan haar gezin voorzien van een stabiel inkomen en dit geeft haar een gevoel van erkenning en empowerment. Sukarmi is een van de vele vrouwen die betrokken is bij het maken van de kaarsen. Door de vaardigheden die zij leren en het eerlijke loon dat zij ontvangen is er stabiliteit gekomen in de gemeenschap.
Bij het maken van de Palm Wax kaarsen gaat het om duurzaamheid voor mens, dier en milieu. Het moto bij het Fair Trade bedrijf in Indonesië is: des te meer handen er kunnen werken, des te meer families onderhouden kunnen worden. Meer handen, meer blije families.
De goede arbeidsomstandigheden en eerlijke beloning voor de medewerkers maken het een echt fair trade bedrijf. In een lichte en luchtige hal wordt de palmolie omgevormd tot prachtige kaarsen. Dat gebeurd in mallen die een voor een met de hand worden gevuld. Na het stollen worden de kaarsen uit de mal verwijderd en stuk voor stuk afgewerkt en ingepakt.
Voor de productie van onze kaarsen worden geen bossen gekapt. De olie voor de kaarsen komt uit het binnenste, witte deel van de vruchten van de boom. Er vind geen ontbossing plaats en wilde dieren, zoals Orang-oetans, slangen en vogels, worden niet beroofd van hun leefgebied. De plantage bestaat al sinds 1928 en heeft de hoogste certificering van Sustainable, dat is Identity Preserved. De plantage is ook gastheer voor honderden boeren gezinnen die kleine kwekerijen hebben. De kaars is duurzaam geproduceerd met respect voor mens, dier en natuur.
Bekijk de handgemaakte kaarsen uit Indonesië in onze catalogus
Klik hier