Glas uit Zanzibar

Chako is een sociale, creatieve en milieuvriendelijke onderneming gevestigd in de buitenwijken van de stad Zanzibar. Chako is opgericht met in het achterhoofd drie belangrijke problemen die op Zanzibar aanwezig zijn; armoede, vrouwenrechten en afvalophoping. Chako vergroot de economische kansen door plaatselijke ambachtslieden bestaande uit werkloze jongeren en vrouwen in staat te stellen prachtige nieuwe ontwerpen te maken van afval (met name glas en plastic) dat ze van toeristische resorts inzamelen.

Glas uit zanzibar afval
Glas uit zanzibar vrouwenrechten
Glas uit zanzibar afvalophoping

Afval is een groot probleem voor Zanzibar. Met de groei van het toerisme is het dagelijks afval in de loop der jaren alleen maar toegenomen tot nu ongeveer 300 ton per dag!

Er wordt geen andere oplossing gezien dan het afval ‘gewoon’ in de grond te dumpen of ergens op het eiland te laten zwerven. Dit heeft grote milieueffecten en risico’s voor de menselijke gezondheid.

De producten die in de werkplaats worden gemaakt, bieden de lokale horeca een krachtige en innovatieve manier om de voetafdruk op de omgeving van het eiland te verminderen en lokaal design te ondersteunen en te vieren.

Hiermee biedt Chako een oplossing voor de toenemende afvalproblematiek in Zanzibar en creëert het bewustzijn over verspilling bij lokale Zanzibaris, horeca, (toeristische) bedrijven, de overheid en toeristen.

Glas uit Zanzibar oplossing
Glas uit zanzibar producten overzicht

Bekijk de handgemaakte producten uit Tunesië in onze catalogus 

Klik hier