Aardewerk uit Tunesië
Keramiek

Jalel is de zoon van een familie die al generaties lang pottenbakken. Pottenbakken is in Sfax een traditioneel ambacht, waarvan de kennis binnen de familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. De grond en klei in Sfax leent zich uitstekend voor het fijne ambacht van aardewerk. Het is een ambacht waaraan de hele familie meewerkt. De vrouwen zijn hoofdzakelijk betrokken bij het decoreren van het aardewerk, terwijl het bakken, glazuren en inpakken door de mannen wordt uitgevoerd.  

Keramiek Tunesië - the twinning company
Keramiek fabriek Tunesië - the twinning company
Aardewerk Tunesië - the twinning company

In Tunesië is veel werkloosheid en scholing voor veel mensen nog steeds onbereikbaar. Het ambachtswerk is een omvangrijk vangnet voor de niet- of laaggeschoolden. Onder de Artisinat-pottenbakkers zijn voortreffelijke vaklui, zoals Jalel, zij maken hun producten met het persoonlijk karakter van eerlijk handwerk en authentieke decoratie.

De verkoop van dit aardewerk leidt tot een flinke uitbreiding van de werkgelegenheid. Het aantal families dat decoreert is verdubbeld, maar ook zijn er mensen die verdienen met het inpakken, het opslaan, het vullen van de pallets, het vormen van de modellen en het prepareren van de klei.

Het zelf geld kunnen verdienen geeft de mannen en vrouwen een gevoel van zelfrespect, van iemand zijn, het huis uit kunnen om iets te kopen, zich vrij voelen en dit positieve gevoel komt het hele gezin ten goede!

Al meer dan 20 jaar importeert The Twinning Company keramiek uit Tunesië en heeft zo gebouwd aan een duurzame handelsrelatie. Met deze benadering leveren wij een belangrijke bijdrage aan hun ondernemerschap en levensstandaard.

Keramiek Tunesië
aardewerk Tunesië

Bekijk de handgemaakte producten uit Tunesië in onze catalogus 

Klik hier