Kaarten uit Kenia

De kaarten van Kick Trading dragen een bijzonder verhaal met zich mee. De wenskaarten worden gemaakt door de toekomst en voor een schonere toekomst. De Fairtrade onderneming Kinsumu Inovation Centre Kenya (KICK) Trading in Kenia biedt jonge mannen en vrouwen in Kinsumu een plek om te werken, nieuwe vaardigheden te leren en een eerlijk inkomen te verdienen. De impact op de levens van deze jonge mensen is gigantisch. Zij kunnen nu iets betekenen voor de gemeenschap en hun families onderhouden.

Kaart Kenia zeilboot - the Twinning Company
Kaart Kenia fiets - the Twinning Company
Kaart Kenia libelle - the Twinning Company

Na een kook- en maalproces wordt het papier in de zon gelegd om te drogen in grote frames. Wanneer het papier droog is wordt het in verschillende grootten, bijvoorbeeld A1- of A3-formaat, gesneden. Alle figuurtjes op de kaarten worden gemaakt van afvalproducten. Het gebruikte koperdraad wordt gerecycled uit oude koelkasten. Het koperdraad wordt vervolgens creatief verdraaid en gebogen in verschillende ontwerpen. Blikjes van voedsel, deodorant en frisdrank worden in verschillende vormen gesneden en vastgemaakt om het eindproduct te vormen.

De kaarten worden met de hand gemaakt van wit afval papier dat wordt vermengd met waterhyacint en andere onkruidblaadjes. De waterhyacint is een destructieve waterplantsoort die zich snel verspreid en in staat is om het Victoriameer van 100 hectare in één week te verzwelgen. Voor visser is dit erg vervelend omdat hun boten vast komen te zitten in het dikke web van wortels. Daarom werken lokale families samen om de plant effectief te oogsten en ambachtelijk te gebruiken voor kaarten en andere papieren voorwerpen.

Bij Kick Trading draait het om de toekomst. Het geven van hoop aan een nieuwe generatie en, door het recyclen van afval, zorg dragen voor een groenere toekomst.

Kaarten kenia - the twinning company
Kaarten kenia - the twinning company

Bekijk de handgemaakte kaarten uit Kenia in onze catalogus 

Klik hier