Geef me de vijf

Geef me de vijf

Geef me de vijf

The Twinning Company voelt de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de wereld
en de mensen die er op wonen. Wij voelen die verantwoordelijkheid in het bijzonder voor de boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden.
Fairtrade is een wereldwijde organisatie die zich hiervoor inzet met het welbekende keurmerk. 
Fairtrade is naast een keurmerk ook een beweging van mensen die gaan voor eerlijk en duurzaam: een eerlijke prijs, voor een eerlijk product en langdurige samenwerking voor een duurzame toekomst. 

Al meer dan 20 jaar zijn wij onderdeel van deze beweging en
gaan wij voor eerlijk, duurzaam en handgemaakt.
Benieuwd hoe wij dat doen?
Scroll over de plaatjes en ontdekt hoe wij de Fairtrade principes vormgeven in ons bedrijf,
want daar worden wij nou enthousiast van! 

Geef me de vijf 

 

Geef me de vijf - Kansen voor economische gemarginaliseerde producenten

Wij werken samen met kleinere producenten en familiebedrijven. Door deze samenwerking helpen wij hen van inkomensonzekerheid en armoede naar economische zelfvoorziening en eigendom.

Geef me de vijf - transparantie en verantwoordelijkheid verantwoording

Transparantie is voor ons essentieel. Daarom vragen wij van onze producenten dat zij inzicht geven in het productieproces zodat wij kunnen garanderen dat de producten op een verantwoordelijke en duurzame manier zijn gemaakt.

Geef me de vijf - Eerlijke handelspraktijken

Wij onderhouden langdurige relaties op basis van solidariteit, vertrouwen en wederzijds respect. Als vanzelfsprekend betalen wij een eerlijke prijs voor het product. 

Geef me de vijf - Eerlijke betaling

Na onderzoek samen met onze producenten is de prijs in onderling overleg vastgesteld. Hierdoor ontvangen zowel de producent als de arbeider een sociaal aanvaardbaar loon.

Geef me de vijf - Geen kinderarbeid, geen dwangarbeid

Door jaarlijks producenten bezoek kan The Twinning Company garanderen dat er bij het productieproces geen sprake is van kinder – of dwangarbeid.

Geef me de vijf - 6 - geen discriminatie - gendergelijkheid - vrijheid van vereniging

Door bezoek aan de producenten en gesprekken met mannen en vrouwen die de producten maken hebben wij gezien dat er actief gelet wordt op een gelijke behandeling en arbeidskansen tussen mannen en vrouwen.

Geef me de vijf - 7 - goede arbeidsomstandigheden

Uit bezoek en controle van de producten blijkt dat de werkomstandigheden goed zijn en overeenkomen met de nationale en lokale afspraken t.a.v. gezondheid en veiligheid.

Geef me de vijf - 8 - capaciteit opbouw

The Twinning Company heeft met iedere producent een langdurige handelsrelatie opgebouwd met als doel om de capaciteit van de producent en de arbeiders te vergroten.

Geef me de vijf - 9 - promoten eerlijke handel

Regelmatig gaan wij er op uit om presentaties te geven over onze producten en het belang van rechtvaardigheid en duurzaamheid.

Geef me de vijf - 10 - respect voor het milieu

De producten worden op een duurzame manier gemaakt en daarnaast recyclen wij in onze showroom en magazijn de verpakkingsmaterialen om zo onze footprint zo klein mogelijk te houden.